RSS

Sunday, November 8, 2009

-365 1/4 days-

To my significant other


On this special day

I really want to thank you

For all the wonderful things that you do

For all the happiness that you gave


I know I’m not perfect

And always messing around

But thank you for your understanding

And patient that you always have


Thank you for colouring my life

Making my life complete

Thank you for always care for me

And loving me as much as you did


As for this remarkable day

With moment that start it all

I just want to tell you

“Ai shi teru”

And these three words

Will always beat in my heart






Sunday, November 1, 2009

Perhatiann!!


kepada semua rakan2 yang disayangi sekalian...

aku nak ucapkan

selamat tabah dan sabar serta bersungguh2 menghadapi 'final exam!!!"

jangan stress2 yea dan semoga kita semua berjaya kelak~

ganbatte neeh minna-sannnnn


^_________^

Saturday, October 24, 2009

menebas lalang dan hutan!!

Salam~

Fuhhh...setelah bersusah payah merentas onak dan duri, lalang dan sawang, akhirnya sampai gak seru untuk aku mengupdate kan blog yg dah terperuk lame giler tanpa apa2 sentuhan dari aku..huu~


Agak banyakla update yg aku xterdaya nak mengejar dah dari rakan2 bloggers yg memang tegar untuk bercerita setiap hari.hee! napela aku tak setegar diorg pon aku xtau.huhu! nak wat camne aku ditakdirkan jenis ikut kepala aku sendiri..unpredictable bak kate omputih ^___^

Ade time rajin, aku rajin..ade time malas jangan di harus cakap ape pon..lalala~


Anyway, entri kali nh memang tak bermakna ape pown. Sekadar ingin bertanya khaber pada semua bloggers dan berjalan2 cari pasal dalam dunia blog nh. Oh ya, sila jangan pelik ngn layout baru aku yang kaler pink itu. Walaupon aku memang fanatik HITAM, dan bukannya kaler merah jambu tersebut (yg sememangnya out of list kaler feveret aku), TETAPI aku sgt tidak boleh tahannn dengan godaan butterflyyy...weeee~

(aku tau nmpk kental tapi suke butterfly..apekahh??)

Well, kite anggap bnde gini da soft side of me k??hehe!


Ja neehh!! (japanese means bye2)

Friday, September 4, 2009

Bukan ceramah, bukan khutbah, sekadar iktibar

“Kerana pulut santan binasa,

Kerana mulut badan binasa”


Kompem korang penah dengar bukan ayat atas tu?tipuulaa kalo masa sekolah2 dulu korang tak penah dengar..apapepon, percaya tak korang bahawa mmg benarrr apa yang dikatakan oleh pantun tersebut??iyaa..seperti yang semua sedia maklum makna pantun tu berkaitan ngn manusia-manusia yg perlu mempunyai insuran mulut yang agak tinggi sebab orang seperti ini tak mempunyai kawalan diri terhadap apa yang dikatakan. Kesimpulannye, sedap mulut die jek nk cakap ape tanpe pikir yg die tengah bercakap ngn orang. Sesama manusia yang mempunyai perasaan serta jiwa. Bukannye dengan dinding, meja, atau gelang bling2 oversea yang dimiliki atau tv yang xmempunyai apa-apa perasaan.


Manusia sebegitu tak pikir bahawa nahtijah yang berlaku pada dirinya mungkin akibat daripada sifatnya yang suka menyakiti, membunuh dan mencincang semangat pelajar-pelajar yang sentiasa cuba untuk memperbaiki kelemahan diri. Segala penyakit yang tak henti2 menimpa diri beliau, jiwa yang kacau bilau dan tidak tenteram, tidak pernahkah beliau nampak mengapa semua itu berlaku??tidak cukupkah cermin dirumah??maka beliau tidak mencerminkan diri sendiri?? Hanya nampak kesalahan orang lain walau sebesar zarah, namun kesalahan diri tidak dicari?? Betapa parahnya hati manusia sebegitu yang sangat riyak, pemarah,ego, takkabur dan sombong...penyakit hati sebegini yang sukarrr untuk diubati..wang yang sgt banyak tidak akan mampu mengubahnya melainkan diri sendiri..beristigfar sebentar terhadap apa yang selama ini diperkatakan dan makian..bukan sekadar sit under the coconut tree and think.. lebih baik duduk di atas sejadah dan bermuhasabah diri!


Cukup-cukupla mengumpul dosa..cukup-cukupla bersifat sebegitu..adakah beliau mahu orang lain membenci sehingga ke tahap jika beliau pulang ke rahmatullah, itu merupakan rahmat??

Sehingga tahap itukah beliau mahu tahap dirinya diletakkan dimata pelajar yang sepatutnya mendoakan kesejahteraanya??

Bagaimana beliau ingin mencapai kebahagiaan di hati jika tidak henti- henti mencemuh dan menghina sesama mukmin??sesama bangsa??sesama kaum??


Adakah beliau fikir apabila meninggal dunia kelak beliau mampu memandikan diri sendiri??

Kafankan diri sendiri??

Tanamkan diri sendiri??

Tidakkah beliau terfikir insan2 biasa jugalah yang akan membantu??

Mereka2 yang sememangnya selalunya Melayu??

Yang tidak reti berbahasa barat??

Tiada taraf pendidikan tinggi seperti yang beliau miliki??


Tiada manusia yang lebih mulia daripada manusia yang lain..kita semuanya sama sahaja walau setinggi mana pun pencapaian diri..kerna kita semua tetap berasal daripada setitis air mani!!


Sabda rasulullah s.a.w:

”tidak akan masuk ke dlm syurga orang yg dalam hatinya terdapat sifat sombong walaupun sebesar zarah (Riwayat Muslim)


Thursday, September 3, 2009

Jom jalan2!!

Pada petang yang bercuaca ala-ala redup gitu..maka kelihatan empat orang gadis ayu,chomey,santun, penuh adab ketimuran dan beretika (cheewahh) menurunkan diri dari rumah masing2 sebagai wakil kepada biro akademik, dengan jayanya membantu menghamparkan tikar untuk pelajar-pelajar yang akan berterawikh.

Lepas dah bentang2 tu, tolong angkat2 pulak makanan yang disponser untuk berbuka. Free Ooo rakan2 sekaliaan..seyes nak jimat duit join jela makan kat foyer..hehe! tapi, tu bukan agenda kami pun. Cuma dah kebetulankan kat bawah. So, macam agak best plak rasanye nak mengimarahkan lagi majlis berbuka pose secara beramai2 ^___^

Maka, kami pon berpakat untuk duduk kat foyer blok 3 dan menghabiskan masa tuk tunggu masa berbuka dengan gosip2 hangat...(tak mengumpat ok..byk mengimbas kembali insiden cacian pagi tadi jek..kuikuikui).

Then tetibe baru aku sedar ”wah, makan dalam dulang kerr??”...yaa, tepat sekali. Dalam dulang tuu makanan kami dihidangkan. Hehe! Aku xkesahh..mmg first time experience laa makan gtu. oleh kerana kuantiti makanan yang bagak banyak, maka, diorg pun suh rekrut pasukan makan sebanyak 5 org bgi yg makan berdulang. Dah macam Amazing Eat daa~
Oleh sebab dulang kami kaler biru, maka dengan suka sukiinye aku bagi name team kami dulang biruu! Go go go! ^___*

Ahli2 yang menyertai pasukan dulang biru nh bukan calang2 orangnye ye..mari2 aku perkenalkan dengan penuh bangganye…(sila tepuk meja masing2 secara berirama dengan kadar yang laju ala2 parlimen ye)




wakil2 daripada batu gajah, sabak bernam dan gomeh@ gemassss..



tadaaa~ sebelummmm..





dinikmati bersama air bandung 'sharing is caringgg'




selepas azan berkumandang je, maka kami membaca doa dan ape lagiii...banzaiiiiiii! jgn ingt muke kiut gtuu xmampu baham sebahamnyee..hehe!



rakusss...rakuss...makan jgn xmakan..lalala




siap pose utk suapan terakhir lagii..dulang biru leadingg melicinkan dulangg..hehe!
(p/s: cube teka tangan milik siapakah tangan2 ini??)



finito!!!


licin bukan???hehe..kalo perlukan khidmat makan beramai secara berhemah, jangan malu jangan segan hubungilah kamii..hehe!sehingga menciutt tuu.."jangan membazir" adalah prinsip terbaekkk punyeee...^__^
kepada warga KHAR, MARILAH KITA SAMA2 BERBUKA PUASA BERAMAI2!

Friday, August 21, 2009

Andai Ramadhan Ini Yg Terakhir~



Andai kau tahu ini Ramadhan terakhir

tentu siangnya engkau sibuk berzikir
tentu engkau tak akan jemu melagukan syair rindu
mendayu..merayu...kepada-NYA Tuhan yang satu


Andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu solatmu kau kerjakan di awal waktu
solat yang dikerjakan...sungguh khusyuk lagi tawadhu'
tubuh dan qalbu...bersatu memperhamba diri
menghadap Rabbul Jalil... menangisi kecurangan janji

"Innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirabbil 'alamin"

[sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku, dan matiku... kuserahkan hanya kepada Allah Tuhan seru sekalian alam]



Andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tidak akan kau sia siakan walau sesaat yang berlalu
setiap masa tak akan dibiarkan begitu saja
di setiap kesempatan juga masa yang terluang
alunan Al-Quran bakal kau dendang...bakal kau syairkan



Andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu malammu engkau sibukkan dengan
bertarawih...berqiamullail...bertahajjud...
mengadu...merintih...meminta belas kasih
"sesungguhnya aku tidak layak untuk ke syurga-MU tapi...aku juga tidak sanggup untuk ke neraka-MU"



Andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu dirimu tak akan melupakan mereka yang tersayang
mari kita meriahkan Ramadhan
kita buru...kita cari...suatu malam idaman
yang lebih baik dari seribu bulan



Andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu engkau bakal menyediakan batin dan zahir
mempersiap diri...rohani dan jasmani
menanti-nanti jemputan Izrail
di kiri dan kanan ...lorong-lorong ridha Ar-Rahman



Duhai Ilahi....
andai ini Ramadhan terakhir buat kami
jadikanlah ia Ramadhan paling bererti...paling berseri...
menerangi kegelapan hati kami
menyeru ke jalan menuju redha serta kasih sayangMu Ya Ilahi
semoga bakal mewarnai kehidupan kami di sana nanti


Namun teman...
tak akan ada manusia yang bakal mengetahui
apakah Ramadhan ini merupakan yang terakhir kali bagi dirinya
yang mampu bagi seorang hamba itu hanyalah
berusaha...bersedia...meminta belas-NYA


Andai benar ini Ramadhan terakhir buat kita..

MAAFKAN SEMUA KESALAHAN YANG PERNAH AKU LAKUKAN
"MARHABAN YAA RAMADHAN "





taken frm : isuhangat.blogspot



Wednesday, August 5, 2009

tidakk!! perlukah bermata empat??

salam~

sejak dikuarantin di umah nh aku terpikir2 gak macam mane laa keadaan kolej tercinta. (chewaah..tercintaaa tu). yela, time aku balik haritu pon mmg keadaan kolej still kucar-kacir. Tapi rasenye balik nanti dh biase jek kot.huhu!

Anyway, since duduk kat umah nh aku memang banyak sgt tgk rancangan ilmiah. haha,perlukah diletak ilmiah dictu?tehee~ ok,ok tipu jek. Ilmiah mengikut nafsu aku adalah MTV, CHANNEL V, AXN, STAR MOVIES, dan paling besh ANIMAX! hehe,aku mmg manfaatkan masa yang ade ngn ngadap bnde gtu yg menyebabkan ibunda sentiasa berhalilintar di belakang tabir.uhuhu~
salahkah aku gne kemudahan sebaiknye?? (-__-")

Tapi, aku mula rase pelik tiap kali aku tgk muvie sure subtitle kelihatan agak kabur. Mule2 mungkin perasaa aku je kot..xpon tv aku nh penuh habuk ker..takpon mmg kurang jelas ker..takpon mainan warna tv ker..dan macam2 lagi alasan aku pikir.

Last2, time lepak ngn ibunda tercayang layan muvie tahpape kat HBO aku pon tnye soklan innocent:

anak: bu, subtitle tu ibu nmpk terang x?

ibunda: nampak jek. terang benderang lagi. knape? ko xnmpk?

anak: errmm..xderla xnmpk. tapi macam kabur..jenuh nk tgk..(mula berasa pelik)

ibunda: tahla, ibu tgk ok jek. mata problem la tu

anak: ah sudahhh~ xkan rabun kott..tgk dekat2 nampak jek..jauh2 nh jek kabur2

ibunda: oit, org tua mmg rabu dekat, org muda slalu rabun jauh..mcm2 la ko nh

anak: .......


Maka, hasil daripada perbualan tersebut maka titah diturunkn suh check mata nt.wuwu! aku cm xcaye jek..tidak2! ikut ati nk g check kat spital jek.tumpangla kawan2 ibunda yg doc mata ker..huhu~ tapi memang mengada tahap extreme ar tu..macamla sakit kronik. g kedai spec dlu sudey.

Tapi so far aku masih lum pegi lagi..maybe check kat T.M je kot incase sini xsempat disebabkan kemalasan aku tuk kuar umah.huhu~ hopefully xde pape (pray hardd), hopefully xperlula aku bermata empat..HOPE SGT2!

If not, mmg complete set ar aku join club skematic ngn chip n elly as petugas akademik n kerjaya.huhu! trio specky~ lalala~

p/s: xdpt aku bykn rupa pakai spek..seyes huduh!

Monday, July 27, 2009

Takde idea lor~

Salam~

Wahsaii, lame gak aku xpost apape dalam blog nh. Huhu! Tahla, agak kekringan idea dan takde bnde menarik pon nak cerita. Asyik2 serabut jek life dengan macam2. (gaya macamla aku sorang je study..lalala..pdhal buku xsentuh pown).


Aku kagum tul orang yang mampu terlibat ngan macam2 aktiviti dan masih lagi boleh manage time untuk macam2. Aku yang sebagai pelajar biase yang takde kepentingan untuk universiti nh pon duk serabut gak walhal serabut hal sendirik jek.


Tula..pikir2 balik aku kagum tul ngn bosh aku a.k.a en. Pawez. Aku rase leh kawen 4 die nh.hehe!. yela, cm cool jek organize time die. Pegang jawatan tuk handle macam2 bagak banyak pastu aktif debat ag pastu mengupdate blog ag bersame2 tymah.hahaha! xde tujuan dctu diselitkan tymah.tehee~ untungla se su atu die nanti..xterabai..(ok, bosh sila blnje saye donat library satu ^___^)


Bile usha2 kelender eh ker calendar? Emm..apape jela labu yang penting bnde tarikh2 tu..rupenye barula nk masuk bulan 8 tapi terasa full macamla nak abis sem dh. Asyik ade jek dateline yg nak kne kejar. Adoyaii..


Bak kate roomate aku yg sentiasa bz dari aku ” kalo aku kawen nanti mcm mane laa laki aku nanti, terabai kot..” haha, concern tul die pada laki die. Bgus2. lalu aku suggest laa kawen dua tapi yg second tu bwat org gaji diog berdua la.hahahaha! kejam dcitu. Huhu! Apekah sungguh!


Tapi tula, dalam bz gini konon abis stress ntah nape aku dok trase nak tgk cite hindustan. Siyes. Siap sanggup nak order kat Man ag. Tapi nak wat camne cite aku nak tu xde. Huhu!

Mujhse Dosti Karoge yg aku carik. Nampknye nanti aku round2 kat pekan tryla usha2 mane tau ader.hehe~ ape kne tah trase nak tgk cite tu. Slalu org ngidam hal mknn, aku nh hal cerita plak. Ag parah..lalala~


Apape pon, ganbatte pada diri dan rakan2!! Mari2 mula bz kan diri ngn assingnment dan hal2 yang sewaktu dengannye..chewahh..beriye jek plak (*__^)

I Hate Them

I hate liars

Once they did it

It’s hard to trust again what they said


I hate hypocrites

They show as if they concern

But deep down they don’t care less


I hate liars

They said to you one thing

But they said to others another thing


I hate hypocrites

They cover up they act

They never show the true side of it


I just hate both

Liars and hypocrites

But they always walk hand in hand

So I just have to keep up with them.

Tuesday, July 14, 2009

alkisah penat..

penat sangat dengan macam2 hal..

penat sangat dengan hal belajar..

penat sangat dengan perangai orang macam2 ragam..

penat sangat dengan semua bende yang jadik..

ya allah, tabahkanla hati..

sem ni memang penat sangat emosi dan fizikal...

Sunday, July 12, 2009

soryy post ini english ya

I am quite sure those who read will think why so suddenly this miss kawaii posting in english. well, its not because i want to improve my so and so English. And its also not because suddenly i finally have been brainwashed by my lectures who keep on nagging us to speak, write or maybe even breath in English. Ok, that was too exaggerate the fact.

The reason im being like this because right now, at this moment my mind is HAYWIRE with the rumors that whoever stayed in BLOK 1, TINGKAT 1 and TINGKAT 2 will be moved to KZ as known as KOLEJ ZAABA. The reason of it is to make room for those green forest people. Lets just guess it yourself k.

The reason that i am so angry and very annoyed is that IF in the first place they told that i didnt get to stay in kolej. Then that is fine! i can look for house to rent elsewhere EARLIER. BUT, we already been given this house, have settled unpacking and want to focus on studying, WTH THIS RUMORS STARTED??!!

ok ok you guys will said, "cool ar wey, xkompem lagi kan?? baru khabar angin"
yup, i know its still RUMORS, but still who doesnt worry rite?? when we are in SEM1 this ting had happened. There is possibility it MIGHT happen again rite??
and that is what im worrying like hell for. huhuhu!!!

Anyway, for now this rumors still had no end. there is no confirmation yet whether it will happen or not. For now, WE just can pray that it might not happen and maybe oh maybe it is all just rumors. But knowing management here, ANYTHING IS POSSIBLE rite?? -____-

Thursday, July 9, 2009

something missing..

i don't know why i feel so miserable today
whatever i do the feeling wont go away

though i laugh and smile as i could
but deep inside its like there's a hole

i pray to Allah to give me strength
to not let the tears streaming down my face

i look at the photos of those that i know and love
to try to console myself to keep going on

i hear the beautiful sound of people reading Quran
i listen to it carefully as it touch my soul

i know something missing deep inside
but i just dont know what is it about















mari2 tag sape yg kenaa



copy badge "2008 Cute's Blogger award" di atas untuk letak di blog anda....

~link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda...


ms bubu a.k.a ellie masham~

rakan ssh n sng wat assgment dari mlm smpi ke pagi..

terlalu baek ati tapi kalo mare blh tahan gak terpancar auranya..

agak gebu lagi kiut orgnye..mcm sedap dikunyah..almk cm lapo plak aku nh..

ok ok focus balik pada beliau..suke pakai tdung putih n dgr lagu kat hp..

xle idup tanpa earphone beliau..kalo nk bijak kawanla ngn die so blh serap skit kegeniusan beliau..^__^



~setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta tentang diri sendiri/hobi sebelum memilih penerima award seterusnyer...


1. sgt suke makannnnnn. Cth terbaek disyorkan pada semua :cheesy wedges xtra cheese, Sunday choc, French fries, lasagna ayam, kek secret recipe, abc n of coz ice cream..

Cubalah! Jgn esaw, xgemuk punyeeee. Trust me!


2. crazy fanz of anime!! Blh layan berjam2 tanpa rehat! Ok, cm ayat bangga dicitu.


3. sukee sgt sama kaler itam. Black da besh!!


4. tito itu rutin yg sentiasa. Lelagi dikala kecemasan. Lagi nyenyak tito. eh, silap. Dikala stress ya.


5. muka mmg masam cuka cm mafia tapi xderla sombong pon


6. agak pendiam. Seyes. Anda mungkin bosan ngn tahap kemampuan senyap saye


7. suke membaca bahan2 ilmiah seperti gempak, utopia, conan, dan sbginya


8. milo itu makanan ruji mengalahkan nasi. Biarla xde beras asalkan ader milo itu motto diri bukan moto ken ya


9. suke ngusik kakak2,ibu, ayah, adek sendiri di kala bosan


10. kalo dh malas tu xpyh nk nasihat aperlaa..mmg xjalan nyer..lalalala


~anda perlu memilih 6 orang seterusnya penerima award ini dan nyatakan nama mereka di blog anda...

arggghhh~ sbb aku xrmi kawan cam cip aku nk tag je lantak ar kalo korg dh kne gak..wuahahaha

1.fara busyuk

2.senseii

3.zack

4.fifie

5.aini

6. sesape yg bace huhu

~jangan lupe melawat blog mereka dan tinggalkan komen dengan mengatakan 'anda di tag'...

Tuesday, July 7, 2009

awal2 sem dh kne tag~

uhuhuhu~
dalam serba serbi masih di bius saki baki kemalasan cuti sem lps
tetibe tgk2 kne tag oleh chip chomey. maka, malas2 pon jadik rajin gak sbb lame xkne tag.hehe!


-Anda rasa anda hot?

x ah. hot ag org yg tag haku :p


-Upload gambar kegemaran anda







- Kenapa anda suka gambar ini?
sebab aku sgtla suke kentang french ini..hehe! sedap bukannn~ ^__^ mari2 lihat smbil terliur ya

- Bila kali terakhir makan pizza?

waktu saat2 genting kebuluran seisi umah sbb ibunda pegi out station 2 weeks ago..uhuhu


- Lagu terakhir yang anda dengar?
nyanyian aini roomate senget haku

p/s:aini ampunnn -__-

- Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
tggu aini balik umah ngn bekalan makanan tuk haku

- Selain name sendiri, anda suke dipanggil dgn nama apa?
sayang, manje,princess..ok..tu pon haku tipu gak cm org yg tag haku..lalala~

- Tag lagi 5 org?

huh?? 5 org??xmampu kot sbb kawan yg aku ade tuk blog sume dh kne tag gak.wuaaaa~

nak tag jugakkkk!!! (-____-")


Tuesday, June 30, 2009

suwey sundayyy!(aku tau dh lps,tp bru dpt post!)

Ape perasaan anda bile dh berkobar2 utk sesuatu kemudian bnde tu tak jadik?tidakkah anda rase mahu menjerit “WTH??!!” dan apa2 yang sewaktu dengannye bile bnde dh depan mate tapi xmampu gak anda nk mencapainye??untuk menambahkan lg perisa tambahan kebengangan anda apabila anda cuba untuk sejukkan hati dengan sesuatu NAMUN ia menambahkan lagi tahap geram anda yang sudah sedia mencapai paras tertinggi yang xtercapai akalmu!huh, intro pon dh berbaris2..

Macam nh la cite nye..hari ahad bersamaan 28 Jun 2009, setelah sampai pada pukul 9.00 pagi kat kuala Lumpur yg serba jerebu nh kerana telah menghantar adiknda tercinta ke Uitm penang, di mana kami bertolak pulang pada pukul 12.30 malam tapi xdirect ke kl pown sbb isi tank perut kat sesebuah restoran dan tertito kat R& R Tapah pada pkul 3 pagi lalu terjaga pada waktu subuh dan barulah diteruskan perjalanan.

PERHATIAN: sila jangan tiru aksi makan nasi kandar sebelum memulakan perjalanan yg jauh kerana dikhuatiri anda akan merasa mengantuk yg TERAMAT maka perjalanan tak mengikut plan yg telah dianggarkan. Harap Maklum.

Maka, apabila sampai ke rumahku syurgaku itu,dengan pantasnya mandi2 segera dan bersiap sehabis laju telah dilakukan kerana janji seorang kakak yang mahu membawa adik beliau yg seorang ini ke sebuah shopping mall. Tujuan utama: tengok movie TRANSFORMERS 2:REVENGE OF THE FALLENS. Yup, itulah janji manismu yg kakak aku nk tepati.

Namun, perjalanan nak ke sana jek dah mmg mencabar jiwa. Bayangkan pagi2 gitu pon ape ke halnye JAM GILER2. aku dah pelik. Pastu nmpk org lari2 tepi jalan. Ah sudah, ade ape plak hari nh. Dalam paper pon xde bgtau ade event kat kl nh. Usha punye usha org yg dok lari2 tu rupenye2 event kl international marathon day. Arghhh!!seyes cm nk langgar je rase org yg lari tu(wlpn bkn aku yg drive).huh!!jam glerr2 sbb diorg jek.grrr~

Xpe2, aku cube ag bersabar dgn pk kan cite yg bakal aku tonton jap g.hehe! hati dh berbunga2 riang. Tapi skali lg aku diuji. Smpi2 ke tmpt wayang..uhuhu..SELAUTAN manusia dah berbaris. Apekah?? Pkul bpe diorg nh smpi?? Mall kn bkk pkul 10 pagi?? (time aku smpi tu mmg la bru jek pkul 11 lbey). Pengumuman psl T2 dok berkumandang. Diorg dh bkk lane khas utk sape yg nk tgk mvie tu. Wahsaii, panjang gler barisan..mcm nk mengundi..tapi aku tetap cekalkan hati beratur sbb dh smpi dan nk sgt tgk! Kakak aku pon xkesah, die ikut jek.

Mula la acara enjet enjet semut secara beramai2..sambil beratur aku usha tv yg siar tayangan tiket yg available pada pukul sekian2..biar aku briefing skit kod warna yg digunakan yek incase kalo de yg xtau. MERAH: sold out, KUNING BERKELIP2: selling fast, HIJAU: available. Ok, skrg nh bygkan sewaktu ngh beratur dengan lapisan manusia masih dihadapan anda, kat skrin tv tu dh start merah utk pkul 11pg. Pastu 1.30ptg. kemudian 3.30ptg. tak cukup dengan itu waktu2 yg seterusnya pon dh mula bling2 kuning. Aku yg tgk bnde tu makin sesak nafas..”katakan sempat..plizz sempat..tlgla!!” kata aku dlm ati. 9.00mlm MERAH. Damn!Ikutkan ati aku nk jugak tgk.tayangan mlm buta pon xpe la! Tapi sis aku dh pandang sipi dan bgi warning siap2 ; jgn harap.ko jgn nk mengada. Aku keje sok!. Uhuhuhu~ +___+

Tapi disebabkan aku dh bebalkan diri beratur, so aku tetap tgk wyang. Cume beza cerita la. Aku plih blood: the last vampire. Faktor aku nk tgk; sbb aku lyn anime die dan of cozla besh! Namun aku lupe dunia manusia terbatas berbanding anime yg mampu bwat segalanya..adaptasi cerita nh mmg cm hampass!!dengan CGI nye yg xcun lgsg, jalan cite tah pape..adoyai..seyes mmg aku hampir2 nk tito!tambah2 aku mmg penat dri trip frm penang. Rugi2 dan menambahkan kecewa yg sudah sedia ada…

Pas tgk cite cm hampas tu aku pon ingtkan nk ar g beli sesuatu ker sbgi terapi kechewa berganda yg ade. Aku aim nk beli kasut. Lalala~ stlh menyerang pelbagai kedai kasut yg disediakan, aku jmpe gak kasut yg menepati ciri2 yg aku mahu. Hati tertampal ceria sedikit. Namun pisang memang boleh berbuah ikut sukati die. Harga kasut tu mahal bagak!! Mencecah 90+..xmampula den! Maka, pulangla aku ngn ati yg hampa teramat..pulang dengan jiwa yg kosong..muke memang masam dari cuka..aura membunuh yang terpancar dri dlm..
suweyyy tulll!!!!

Monday, June 1, 2009

peringatan bagi lelaki durjana!

i juz loveeee reading da today news on Harian Metro!yeay to da gal!!hehee! to guys: jgn sesenang nk dismiss gal afta dah wat projek eh. pepandailaa nk tggjwb!! time sronok together2, bile susah, dan2 nk blah!cheh!poorah!

kagum bile dat gal ley tikam, blasah boypren die. then siap rosakkan keta kancil boypren die ag!hahahaks!women wit raging hormones mmg jgn laa carik pasal!teehee!mmg patut pon laki tu kne cmtu. senang2 je nk tingglkn bile dh berbadan dua.xphm tul!

atleast appreciate ar kn when gals dh serah e-v-e-r-y-t-h-i-n-g to da boys. bukanla aku support tis kind of ting. tapi kdg2, mmg boleh terjadik dis ting lor..xdinafikan gals mmg lemah ngn pujuk rayu.lelagi if diorg syg sgt2!gals nh mmg dikurniakan sifat yg penyayang lor..tp guys suka mempermainkan perasaan itu..take advantage..huhu!

of coz, org rmi slalu ckp,"sape suruh xpk dlu..or..padan muke,yg percaye sgt nape??..and many more..kdg2 guys sendiri ckp2 cmni.ewah, dh yg guys pon menggatal n menggode sape suruh lor..huhu!

anyway, back to da story! aku suke pompuan nh coz xla cm kes2 yg biase.menangis..bunuh diri..salahkan diri..depress..tp die x!die bertindak!mmg mungkin die akan dikenakan tindakan.tp bg aku, atleast puas ati! an eye for an eye bak kate org puteh.hehe! go gal power!! ^__^



Friday, May 22, 2009

ke-daiffff-an!

Bile dlm serba kedaifan nh trase gak betapa pentingnya duit..uhuhu…sale pon xbermakne kalo dlm dompet tu mmg ckup2 makan je. Lagi2 kalo takat xlepas rm50 tu xpyh citela nk beli ape.baju or suar paling koman dalam rm20-30..


Wuaaaa!!mane nk carik munny nhh~ nk keje tapi mcm2 agenda ade jek yg memerlukan cuti n kesimpulannya cannot keje lor. Coz mane de keje yg kasi cuti byk2.lelagi kalo part time.uhuhu~


Duit ptptn baki dari last sem rm20 jek. Daif oh daif! Byk tul gne duit last sem. Nmpknye sem3 nh kne planning tul2 financial kalo x, mau xsurvive karang. Bukan pe, kalo ley mmg xmau lor mintak bantuan bonda and ayahanda..coz aku tau beban diorang ag byk. So slagi termampu aku xmau mintak dari diorang. Slagi termampula.hehe!


Kengkawan yg balik dari U mane2 pon same jek join club sengkek sepanjang cuti nh. Adoyaii..xmeriah tul holiday witout munny~ aku pk nk crk keje yg bayar daily kan bgus. Xpon per week ker..so xderlaa lame sgt per month nk tggu.huhu! tp ader ker plak org byr gaji gtu. Plus sure xmerase byk dpt gaji kalo byr ciput by ciput.ahahaha!


Padanlaa mcm2 org sggup bwat untuk idup senang..dugaan dan godaan tul! Tgk mcm2, nk mcm2..tp munny tarak!so tu la nape de yg sggup belakangkan agama n kejar dunia..aiii…mintak jauhlaaa dari sume tuu..aminn~


Aritu pon bru balik dari sogo. Padini de wat sale 50-70%. Fuh, gler ramai manusiaa!!n lelawa sehhh sgale baju n kmeja. Plus suar khakis yg aku nk beli pon adeee...tapi tapi tapi..no M.O.N.E.Y. wuaaaa!!!ambik bau n tgk jelaa...sadis2~


Tapi sale sogo smpi 24hth may kalo xsilap aku.huhu! mybe kalo xtertahan sgt maka terpksela mintak M.A.S(mak ayah support) skiit..ehehehe!

Monday, May 18, 2009

busan..busann~

uhuhuu...
lame gak xblog nh haa..bukan xleh blog tp fsktor kemalasan yg tinggi disebabkn duti2 harian sebagai suri rumah tangga xbertauliah dan godaan tewee yg melampau.ahaks!

apapepon rmi gak member yg update(rmi ker??),tp kiranye yg aku tau kompem akan mengupdate laa..mereka2 yg sgt tegar mengblog.tehee! ^__^

xtau nk cite pe coz aku mmg asyik terperap jek dlm umah yg fana nh..kucing aku pon smpi naik busan dh asyik diberi kasih syg melimpah ruah(pdhal aku slalu hug die kuat2 jek..tu pon die rimas..cheh!)

dahlaa ade serangan beruk hari2.yup,BERUK.beruk betul ok bukan tipu2 punye.ade ekor, berbulu,warna kelabu ade gigi taring(garang wooo). tensenn jek coz keje diorg nh geledah smpah yg aku buang hari2...satu family tuu..complete set bapak,bini n anak. so de 3 ekor beruk yg rajin dtg umah aku selongkar sampah yg aku buangg!!

masalhnye kalo xbersepah xpe gak!bukak ikatan tu elok2 kerr..pastu ambik mane yg die nak dlm sampah2 tu....so xderla aku kesah sgt...nh bertabur dpn umah! tiap2 ari cmni tensen oooo~

tahla..pelik aku.cm free zoo dh jadiknye..dlm byk2 umah, umah aku gak jadik target.siot tul nyer beruk.huh! dasar beruk tul!grr~

apapepon, still tetap busann~ntla kalo aku dpt tgkp beruk tu nt aku post kat cni gmba satu fmily tu..huahahaha!(gelak kejammm) ^__*

Friday, May 8, 2009





happy sem break minna-sann!! smoge kite kn bjumpe lgi di sem hadapan k! jage diri bebaik n mari kita mulakan operasi crk munny besar2an!!huahaha!(byk plan nh oo..rakan2 tesliann..genting beramai2..hehe!)

btw, sorry couldnt make it to da last dinner/farewell party to sanjay n kelle~
gomen-neeh!! -___-

here a bit of farewell speech to both of them:(hope they read it)

to sanjay!!

"all da best to u there and enjoy those moment k!! take lots of pic n upload lorr so tat we all here can see wat u see(chewahh). anyway, again, all da best n jgn kne ngorat ngn sbahan dah la..xmau blk plak nt!! hehe! gonna miss yaa!!!" *___*




to qelle yg kiutt sgt!!

"well come back to ur state!!hehe! but still different U rite?? so, juz wanna say take care of urself there(i knw u surely do ^__*)and remember us here always k!update lor urself kat sane nt n upload edited pic byk2!! gonna missss ya queen of egpyt!!heeee!hugzz n kisses from a farr, mwahxxx n huggzz!! ^___^



Monday, May 4, 2009

Depress kah aku??

ari nh aku rase cm suckk gler jwb xam..
wlpn cikgu aku ley jawab dgn succesfullnye..
tapi ank murid die terkandass..huhu!

xperla..
aku harap yg terbaik tuk die yg sgt mulia bg mcm2 ilmu..
(thnx mann!!)


ehem..
aku xrase aku tensen..
tp cm terbyk plak aku mkn..
nasi putih lauk ikan n bergedil..

nasi lemak lauk ayam...

roti redbean..
(tu pon ingtkn nk bli kek..tp xjadik..huhu)

mlm krg mkn burger plak..

byk ker???
cm byk ar dari biase...
bwat aku terpk...
depress kah aku????