RSS

Wednesday, January 6, 2010

finally its 20 + 10 !!

salam!!

macam tak percaye akhirnya dah masuk 2010 dan aku pon dah dalam semester 4!! tinggal lagi 4 sem to go!!heee~

seperti biase soklan cepu emas kalo dah new year nih mestinyer "apakah azam tahun baru anda??"
huhu~selame nh aku memang jarang ade azam pon. azam-azam yang lepas pon masih terbuku kalbu tak terlaksana..tapi entahla..tahun nih tetibe cam terasa nak berazam pulak!

itu dah kira cam pembaharuan gak tu rasenye..^___^

tapi azam aku kali nih lebih kepada aspek kerohanian, jiwa dan bak kate omputih attitude!

berikut adalah azam-azam saye: (gaya macam ala-ala jawapan exam)

1) sentiasa cube bangun pagi
-selalunya slagi xde keperluan utk bangun, mmgla nak berlingkar jek

2) menjadi insan yang lebih baik daripada yg sebelumnya
-mungkin kurangkan aktiviti2 jahat yang pernah dilakukan..hehe..jahat kerr??

3) tidak terlalu berfikiran negatif dan pesimis
-ini mmg bad habit kaw2 laa..selalu je encik dua orang nih bisik2 dalam ati

4) menerima apa sahaja yg berlaku dan percaya hikmah disebaliknya
-bukanlaa selama ni tak percaya..tapi kadang2 macam terlalu berusaha untuk elakkan sesuatu benda tu berlaku walhal kalo itu dah takdirnya sewajarnya diterima dengan tabah~

5) sentiasa berusaha sehabis baik dan tawakal
-ini memang dalam proses laa lagi2 dari segi relationship yg ade..hehe!kali nh kalau apepon yang jadik sekurang-kurangye dah cuba sehabis baik maka tidaklaa rase ralat or nyesal or terpikir ape lagi yang kurang sebab semuanya kita dah cuba lakukan...kiranya apa yang berlaku kita akan mampu tersenyum sebab tahu we've give our best to try!!


semoga azam-azam ini dapat di "maintain" laksanakan...aminn~




3 comments:

fadly amzar said...

gogogo!!!

Pemadam Baru said...

gile arh..yanti berazam nak bangun pagi dol...sukar dipercayai...lalal

juz kawaii said...

senseii: thanxx

chip: ahaahha~percayalahhh